logo

Bağcılar Müftüsü Sula Gazete Bağcılar’ın sorularını yantıladı

KUTLU DOĞUM HAFTASININ

BU YIL Kİ ANA TEMASI NE?

 

BAĞCILAR’DA NASIL  BİR KUTLAMA OLACAK?

BAĞCILAR MÜFTÜĞLÜ BAĞCILAR’DA HANGİ SOSYAL

 ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYOR?

 

VOLKAN ÇELİKTÜRK’ÜN RÖPORTAJI BİLAL ÇIĞRIM’IN

OBJİKTİFİNDEN  İŞTE O BÜYÜK RÖPORTAJ…

 FOTOĞRAFLARI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN LÜTFEN RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ

 

 FOTOĞRAFLARI BÜYÜK GÖRMEK İÇİN LÜTFEN RESİMLERİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ


BAĞCILAR’IN YENİ MÜFTÜSÜ HASAN HÜSNÜ SULA İLE KUTLU DOĞUM HAFTASI’NI KONUŞTUK

Sula: Bağcılarlı halkımızı Kutlu Doğum Haftası

etkinliklerine davet ediyorum

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl ana tema olarak belirlediği HZ. Peygamberimiz ve İnsan Onuru, ‘’O’NURLA ONURLADIK’’ sloganıyla  kutlanacak  olan  bu  yıl  ki  ‘’Kutlu  Doğum  Haftası çerçevesinde Bağcılar’da  yapılacak  etkinlikler  hakkında  Bağcılar  Müftüsü  Sayın  Hasan Hüsnü Sula  ile röportaj  yaptık.

Kutlu Doğum Haftası’ nın Müslüman toplumlar için çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Sula; ’’Bağcılar ‘da yapacağımız etkinliklerin ülkemize, milletimize ve özellikle Bağcılar halkına büyük katkıları olacak. Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda inisiyatif aldılar ve güzel çalışmalar yaptık” dedi.

Volkan Çeliktürk: Önce sizi tanıyabilir miyiz ? Hasan Hüsnü Sula Kimdir? Bağcılar’a gelmeden önce nerelerde görev yapmıştır? Bunlara dair bilgi alabilir miyiz sizden?

Hasan Hüsnü Sula: Öncelikle sözlerime Gazete Bağcılar ailesine teşekkür ederek başlayayım. Zira güzi de ilçemizin çok değerli gazetesinin böylesine güzel bir konu üzerine bizi ziyaret etmiş olması gerçekten çok sevindirici. Ben 1957 Trabzon doğumluyum. İlkokul ve Liseyi Trabzon’da üniversite eğitimini ise İzmir’de ‘’İzmir Yüksek İslam Enstitüsü” nü’ bitirdim. 1978 yılında üniversite eğitimini tamamladım ve Müftülük sınavına girerek 1979 yılında Denizli’ nin Tavas ilçesinde İlçe Müftüsü olarak göreve başladım. Bitlis’te görev yaptım. Müftü sülalesinden geliyorum. Dedem Medrese hocasıdır. Babam, iki kardeşim ve amcamın oğlu il ve ilçe müftülükleri yaptı. Babam Tekirdağ, Antalya ve Nazilli’de müftülük yaptı. Yurt dışında ateşelik görevinde de bulundum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V. Ç: ‘’Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’na özel sloganı ‘’O’NURLA ONURLANDIK’’, ne düşünü yorsunuz buna dair ?

H. S : Ben ve arkadaşlarım gerçekten İstanbul Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyemizin bu yıl ki Kutlu Doğum Haftası’na özel hazırladıkları slogan ı çok beğendik . ’’O’NURLA ONURLANDIK’’ bana göre bu yıla damgasını vuracak bir slogan.

V.Ç: 750 bin nüfuslu ilçede kaç kişi görev yapıyor? Müftülüğün sosyal anlamda çalışmaları var mı?

H.S: Şunu söylemek isterim Bağcılar’da bayan görevli sayımız erkek görevli sayımızdan fazladır. Bu Bağcılar için geçerlidir. Bağcılar’da 137 erkek görevli 200 küsür bayan görevlimiz var. Kur’an kurslarımızın dışında İstanbul Müftülüğü’nün görevlendirilmiş olduğu bir bayan vaizemiz var. Öte yandan haricinde bizimle birlikte çalışan memurlarımız müftülükte çalışmaktadır.

Aile İrşaat büromuz var’

Bayanlara yönelik yapılan hizmetlerimiz onlarla koordine edilerek yapılıyor. Aile İrşaat konusunda güzel çalışmalarımız var. Kaymakamlığın Vefâyet Projesi’nde yetimlere yönelik proje de gönüllü olan iki tane bayan bizim görevlimiz var. Müftülüğümüzde çalışan Aile İrşaat ekiplerimiz, ailelerle ilgili sorunları çözüyorlar.

Bürosu Hz. Osman Kur’an Kursumuzun olduğu yerdedir. Türkiye’ye örnek olacak bir yerdir. İçinde spor salonları, konferans salonları olan bir yerdir. Hayırlı cemaatimizin katkılarıyla yapılan bir bu yerimiz de boşanma, maddi manevi sorunları olan birçok ailemize destek hizmet veriyoruz. Şuan Aile İrşaat Bürosu’nun sivil bir yerde olması, herkesin rahatlıkla gidip gelebilmesi için Belediye ile birlikte çalışma yürütüyoruz.

V.Ç: Engelli vatandaşlarımızın ibadetini kolaylaştırmak için camilerimiz de çalışma yapılıyor mu?

Engelli vatandaşlarımızın ibadetini kolaylaştırmak için camilerimizde çalışmalar başlattık. İnşallah bunu da bitireceğiz.

V.Ç: Hazreti Peygamber Efendimiz ve onun ‘İnsanlık onuru’na dair davranışıyla ilgili rica etsek bize örnekler verebilir misiniz?

H.S: Hazreti Peygamber efendimizin bu konuda o kadar çok güzel davranışı var ki saymakla bizmez. Hazreti Peygamber efendimizin hitap ettiği bir medeni ve birde bedevi kesimi vardır. Yani şehirlerde yaşayanlarla ve çöllerde yaşayanlar vardır. Onların hepsine saygılıydı. Bir çocukla çocuk olurdu. Cami de çocukların gönüllerini kırmayacak davranışlar sergilemiştir. Hazreti Peygamber’in hem onur verici, hem onurlandırıcı davranış, tavır ve tarzı hakkında birkaç misal, bizim için örneklik teşkil edecek niteliktedir.

Zira Hazreti Peygamber’in her konuda doğru sözlü ve doğru işli oluşu ve asla yalan söylememesi, risaleti tebliğde, Müslümanların mallarını korumada, ahdine vefada eminliği yani tam güvenilir oluşu; her işte ve herkese karşı adaletli davranışı; hakta asla sapmaması; affının ve müsamahasının sınırsızlığı; herkese ve her canlıya karşı merhametli oluşu; kadınlara ve küçük cocuklara karşı efkat ve merhametinin daha öncelikli olması; aile bireylerine ve yakın akrabalarına karşı acıma ve şefkatinin, koruyup kollamasının eksiksizliği; her zaman ümmetini düşünmesi ve insanların işlerini zorlaştırmayıp kolaylık yolunu tercih etmesi, ashabına düşkünlüğü ve onların işlerinin yolunda gitmesine, ihtiyaçlarının yerine getirilmesine olan özeni, günahkarlara, ehlikitap olanlara, münafik vemüşriklere karşı da merhametli oluşu, canlı hayvanlar ve tabiata karşı olan merhameti, her konuda ve herkese karşı tevazü sahibi oluşu; her zaman güler yüzlü oluşu, ibadetler başta olmak üzere bütün işlerde kolaylık yolunu tutması. Bunlara ilave edibelecek birçok örnekler mevcuttur.

87 cammiz 49 kuran kursu 200 görevlimiz var

V.Ç Bağcılar’da kaç cami var, yapımı devam eden camilerimiz var mı?

H.S: İbadete açık 87 cami var, 11 hafızlık 38’i kuranı kerim okuma eğitimi veren toplam 49 kuran kursu 197 kuranı kerim öğreticisi ile hizmet vermektedir. Yeni aldığımız görevlilerle 200’ü buluyor.

Yeni sınıflar açıyoruz. 9 bin 300 civarında öğrencimiz vardır. Kuran Kursu öğrencisidir. Her yaş gruptan çocuklarımız vardır. 295 tanesi hafızlık yapıyor. En büyük Hz. Osman Camii Kur’an Kursu bu bayanlara yönelik. Erkeklere yönelik ise Hz. Ebubekir Camii’sindeki yerdir. Yapımı devam eden inşaat halinde olan iki camimiz var. 4 camimiz de yıkılıp yeniden yapılacak depreme dayanıklı hale gelecek.

Bağcılar’daki kutlamalara Bakan Çelik’te geliyor

V. Ç: Bağcılar’da nasıl bir kutlama yapılacak?

H. S: Bağcılar Belediyesi, Bağcılar Kaymakamlığı ve Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa hazırladığımız ve Bağcılar Olimpik Spor Salonunda 17 Nisan 2013 Çarşamba günü Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Sayın Faruk Çelik ‘in de katılacağı büyük bir etkinlik yapacağız. Ana programın dışında Kur’an kurslarımızı 7 grubu ayırdık.

Her biri kutlu doğumun başlangıcından sonuna kadar kendi mahallelerinde konferanslar, seminerler, hasta ziyaretleri, Kur’an okuma yarışları, camii programları ve çocuklarla ilgili programlar yapacaklar.

Biz bu sene Kutlu Doğum Haftası’nı bütün Bağcılar’ın her mahallesinde canlı yaşamasını istiyoruz. Onun için bu arkadaşlarımız bulundukları mahallelerde imam hatiplilerle de iletişim halinde olacaklar. Vaaz edebilecek yetenekte imamlarımızı seçiyoruz. 19’unda bütün camilerimizde hutbeler, İnsanlık ve Hz Muhammed (S.A.V) olacaktır. Cuma günü Hz Muhammet (S.A.V) Gül günü ilan ediyoruz. Herkes kendi çapında ikramlarda bulunacaklar. Kendilerine özel programlar yapacaklar. Yani yukarıdan yönlendirme değil de kendilerine inisiyatif bırakacağız. Gül gününde camilerde yapılan programları müftülük olarak rapor alacağız. Bu da bütün camilere ve cemaate kutlu doğum haftasında olduğumuzu duyurmak için güzel bir vesile olacaktır.

‘Gazete Bağcılar’ı her yerde görüyorum ve banada ismime özel ulaşıyor’

Bağcılar  Müftüsü  Hasan Hüsnü Sula GAZETE  BAĞCILAR her sayı ismime özel geliyor ve Bağcılar’ı sizinle takip ediyorum dedi.

 

NOT: BAĞCILAR MÜFTÜLÜĞÜ’NÜN KUTLU DOĞUM PROGRAMINA  AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYARAK ULAŞABİLİRSİNİZ..

http://www.bagcilarmuftulugu.gov.tr

Etiketler: » » » »
Share
7660 Kez Görüntülendi.
#

SENDE YORUM YAZ